miercuri, 21 septembrie 2011

Despre dragoste şi alţi monştri

Deşi nu are substanţialitate ontologică deplină, Zmeoiu fumează Viceroy lung, ca şi mine. Ce chestie.
Ne-am întâlnit acum câteva ore la o cafea, pe un balcon armonic, pentru că el are probleme cu realitatea concretă unde în cele mai multe zone apar unde disonante. Unde ultraradio.
Dintr-un deloc surprinzător imbold propriu, Meseşan l-a surprins pe film.

 
La mulţi ani! 
.

Sunt încă şocat. Fizic semănăm gemeneşte, dar gândim şi simţim total opus. Sau complementar, în cel mai bun caz. Am avut o discuţie la marea lynchezeală. La capitolul cărţi, nicio concesie. El mi-a recomandat pe unul Baştovoi, cu Dragostea care ne sfinţeşte. Eu i-am replicat cu Noua Dezordine Amoroasă, şi el a sărit la beregată, de parcă eu eram ultimul postmodern, bun de ajutat să devină un cunoscut postmortem. Am încercat să schimb subiectul, dar Zmeoiu m-a prins de mânecă şi mi-a şuierat printre dinţi:
- Nu te mai amăgi cu realitatea pe care ţi-o construieşti cu atâta caznă. Trebuie să mai şi dărâmăm din când în când.

Aaaaaah, deci aşa!
(I am Jack's Raging Bile Duct. I am Jack's Cold Sweat. I Am Jack's Complete Lack of Surprise. I Am Jack's Smirking Revenge. I Am Jack's Broken Heart)
I-am zis lui Zmeoiu ăsta care deja face pe dăşteptu' că eu am câteva tatuaje pe meninge şi un vagon de poze abandonat în Supratrecut tocmai din cauza acestui fel de-a gândi al lui, de care eu încerc să scap. Când am cunoscut dragostea, am avut de luptat cu automatismul de a construi, chiar şi peste dărâmături. Dar e un cerc din care trebuie să ies. Eu sunt Semizeul Deconstrucţiei, uit mereu ceva şubler în şantier, prefer să rămână ceva neexplicat în relaţia cu frumuseţea. Dar deocamdată pentru mine paradoxala înfăţişare a dragostei nu mai înseamnă decât o pacoste de care e bine să te scuteşti... 
(da, am exagerat din cauză ca m-a enervat atitudinea lui, deşi nu sunt chiar aşa balaur în idei, ca el)

- Spinul mi-a spus despre tine tot felul de poveşti cu ornamente, şi mă aştept să fii pe fază la ce îţi voi spune de acum încolo. Tot el mi-a sugerat să te iau la Roşia, am auzit că mai nou te dai pădurelnic, deci ţi-ar fi folositoare o ieşire. Dar plecăm doar mâine, pentru că azi am o şedinţă foto. Ne vedem deseară la Atelier, sunt curios ce alte făpturi zmeieşti întâlni-vom acolo. 

Un comentariu: